Waterland

Huur een scooter om Waterland en omstreken te verkennen!

Welkom in Waterland, een regio in de provincie Noord-Holland. Waterland staat al eeuwenlang bekend als het groene en waterrijke gebied direct ten noorden van Amsterdam. Een prachtige omgeving waar het open veenweidelandschap wordt afgewisseld met historische dorpen en steden en vele sloten en vaarten.

De gemeente Waterland bestaat uit de kernen Monnickendam, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Overleek, Watergang, Uitdam en Zuiderwoude. In Waterland is alles te vinden wat Holland "Holland" maakt. Elk dorp heeft zijn eigen charme en allen zijn het bezoeken meer dan waard door hun cultuurhistorische achtergrond. Geniet van de goed bewaarde monumenten die de oude stads- en dorpsgezichten sieren. Er zijn in Waterland maar liefst 391 monumenten. Veel van deze monumenten dragen bijzondere verhalen en geheimen uit vroeger tijden met zich mee.

scooterevents-5049 Kopiren

Maar natuurlijk zijn er in Waterland ook vele water recreatiemogelijkheden. Bijna de helft van de totale oppervlakte van Waterland bestaat uit water (maar liefst 5.000 hectare). De gemeente Waterland heeft daarom een groot aanbod op het gebied van waterrecreatie; van zeilen op het Marker- of IJsselmeer tot gezellig op een terrasje aan het water zitten in één van de pittoreske dorpen die de gemeente rijk is. In het waterrijke polderland kan men volop van de natuur genieten. Het landelijk gedeelte van Waterland is zo uniek in Nederland, dat dit door het Rijk is aangewezen als een van de Nationale Landschappen. Dit vanwege de bijzondere cultuur-historische, natuurlijke en landschappelijke kwaliteiten. Waterland bestaat grotendeels uit veenweidegebied. Voor fietsers, wandelaars, zwemmers, skeelers of andere buitenactiviteiten is Waterland daarom uitermate geschikt.

Scooter Events biedt u de mogelijkheid om Waterland per scooter te verkennen. Door de landelijke gelegen dorpjes en tussen het riet met een zacht briesje ervaart u Waterland op zijn best.

Scooter Events nodigt u met plezier uit om Waterland in uw eigen tempo en op uw eigen manier te beleven!

IMG 4825 iPhone

Nieuwsbrief ontvangen?